Izvor: B92, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SCG možda na sastanku NATO-a

Brisel -- SCG bi mogla da učestvuje, kao gost, na sastanku šefova diplomatija NATO i partnerskih zemalja, 24. i 25. maja u Švedskoj.

Još uvek se čeka da pristanak SAD, rekli su agenciji Beta izvori NATO-a. To bi bilo prvi put da predstavnici vlasti SCG učestvuju na nekom zvaničnom susretu u okviru struktura NATO. Zvaničnici u Briselu su, takođe, saopštili da će Savet NATO i generalni sekretar Jap de Hop Shefer u petak posetiti Kosovo da bi "ponovo istakli politički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << interes svih atlantskih saveznika za razvoj u pokrajini".

Na sastanku šefova diplomatija Evroatlantskog saveta za partnerstvo u Oreu će na jednoj od panel rasprava biti reči o tome "kako zajednički delovati na Balkanu i kako institucionalna saradnja svet može učiniti bezbednijim". Panel raspravu o Balkanu će voditi predsedavajući OEBS-a, šef slovenačke diplomatije Dimitrij Rupel.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.