SAVET EVROPE: Mađarski zid na granici sa Srbijom loša ideja

Izvor: Kurir, 18.Jun.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAVET EVROPE: Mađarski zid na granici sa Srbijom loša ideja

Treba se usredsrediti na to da se migrantima omogući pristup azilu, a ne da se spreči, smatra Nils Muižniaks

BUDIMPEŠTA - Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižniaks kritiikovao je mađarske vlasti zbog najave da će podići zid duž granice sa Srbijom kako bi sprečili ulazak izbeglica.

"Mađarski plan je loša ideja. Treba se usredsrediti na to da se migrantima omogući pristup azilu, a ne da se spreči", apisao je komesar na svom Tviter nalogu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />Mađarski ministar unutrašnjih poslova Peter Sijarto najavio je juče da će Mađarska podići četiri metra visok zid duž 175 kilometara granice sa Srbijom da bi se zaustavio talas ilegalnih imigranata.

Plan da se podigne zid kritikovala je juče i regionalna predstavnica Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice Kiti Mekinsi.

"Pravo na traženje azila spada u neotuđiva ljudska prava i mi smo zabrinuti zbog namere da se ljudi spreče da ga koriste", rekla je Mekinsi za agenciju Rojters.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.