SAD zanemaruju avganistansko rešenje zarad borbe sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2023, 02:05

SAD zanemaruju avganistansko rešenje zarad borbe sa Rusijom

 
Zapad je zanemario zadatke poravnanja i rekonstrukcije u Avganistanu da bi se u potpunosti fokusirao na borbu sa Rusijom na ukrajinskom terenu, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN u sredu.
„Glasna obećanja da će se izgraditi dugo očekivani mir u stvari su se ispostavila samo kao prazne reči. U ovoj situaciji, sve je jasnije da su SAD i druge zapadne zemlje koje su tu zemlju praktično upropastile u proteklih 20 godina, i u najdramatičnijem trenutku ostavile ljude na cedilu, uopšte nisu zainteresovane za istinsko rešenje i rekonstrukciju Avganistana“, izjavio je Nebenzja. „Čime se još može objasniti njihova nespremnost da, pod raznim veštačkim i licemernim izgovorima, pruže stvarnu pomoć za rešavanje nezapamćene humanitarne i ekonomske krize?, dodao je diplomata. „Znamo da naše zapadne kolege jednostavno nemaju vremena za Avganistan. Sve njihove snage su usredsređene na borbu sa Rusijom na ukrajinskom terenu. Ovo je tako američki – upasti u zemlju pod izgovorom borbe protiv terorizma, pretvoriti je u nered, a onda, kada se prioriteti promene, prepustiti nekadašnje poslušnike na milost i nemilost.“     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.