SAD uvele sankcije bivšim poslanicima SRS Verici Radeti i Petru Jojiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 18:49

SAD uvele sankcije bivšim poslanicima SRS Verici Radeti i Petru Jojiću

SAD su uvele sankcije bivšim poslanicima Narodne skupštine Srbije Verici Radeti i Petru Jojiću zbog umešanosti u "značajnu korupciju", saopštio je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

Kao poslanici Skupštine Srbije, Radeta i Jojić su podmićivali i zastrašivali svedoke koji je trebalo da se pojave pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, kako bi ih odvratili od iznošenja inkriminišućih dokaza protiv lidera Srpske Radikalne Stranke (SRS) Vojislava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šešelja, preneo je Glas Amerike.

Njihovo ponašanje je remetilo pravosudne procese, zbog čega je Haški tribunal izdao međunarodnu poternicu za njima zbog nepoštovanja suda, ugrožavanja regionalne stabilnosti i negativnog uticaja na nacionalne interese SAD, navodi se u saopštenju.

Stejt department dodaje da se odlukom o uvođenju sankcija "potvrđuje rešenost SAD da se bore protiv korupcije, koja nanosi štetu javnim interesima, ometa ekonomski prosperitet partnera i ograničava sposobnost vlada da efikasno odgovore na potrebe svojih građana".

Kako se dodaje, SAD su i dalje uz sve građane Srbije u podršci demokratiji i vladavini prava i nastaviće da se zalažu za pozivanje na odgovornost onih koji zloupotrebljavaju vlast zarad lične koristi.

Sankcije se odnose i na Gojka Jojića, odraslog sina Petra Jojića, saopštio je Stejt department.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD uvele sankcije bivšim poslanicima Skupštine Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2023

VAŠINGTON - SAD su uvele sankcije bivšim poslanicima Narodne skupštine Srbije Verici Radeti i Petru Jojiću zbog umiješanosti u "značajnu korupciju", saopštio je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.