SAD traže objašnjenje od Republike Srpske o nameni rezervnog sastava policije

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2019, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD traže objašnjenje od Republike Srpske o nameni rezervnog sastava policije

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH još čekainformaciju o nameni rezervnog sastava policije Republike Srpske, čije je formiranje već pokrenuto izmenom Zakona o Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, pišu sarajevski mediji.
Ambasada SAD u Sarajevu ranije je najavila da će tražiti informaciju o tome, ali da oni te informacije još čekaju. „Upoznati smo s činjenicom da je Narodna skupština Republike Srpske usvojila u prvom čitanju Nacrt izmena i dopuna Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske, što bi se moglo iskoristiti za formiranje rezervnog sastava policijskih snaga Republike Srpske. I dalje tražimo informacije o nameni ovog rezervnog sastava, posebno imajući u vidu činjenicu da su neke od nadležnosti izvan delokruga Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske“, stoji u saopštenju ambasade za sarajevski "Avaz".

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.