Izvor: B92, 14.Jun.2010, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD o trgovini ljudima na Kosovu

Priština -- Kosovo je izvor, tranzitno i mesto odredišta za žene i decu, žrtve trgovine ljudima, posebno prisilne prostitucije, navodi se u izveštaju Stejt departmenta.

U izveštaju se navodi da većinu žrtava prisilne prostitucije predstavljaju žene iz Istočne Evrope - Moldavije, Albanije, Bugarske i Srbije, pišu prištinski mediji.

Deca i žene su bili predmet prisilne prostitucije, kako na Kosovu tako i širom Evrope.

Prema izveštaju NVO organizacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kosovu je identifikovano više od 300 dece, posebno Roma, primoranih da traže milostinju.

U izveštaju američke administracije se ističe da Vlada Kosova nije postupila u skladu sa minimalnim standardima za eliminaciju trafikinga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.