SAD nastavljaju sa pritiskom na Rusiju

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2018, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD nastavljaju sa pritiskom na Rusiju

Senator Republikanske partije Lindzi Grejam i njegov kolega demokrata Bob Menendez objavili su o početku rada nad „sveobuhvatnim zakonskim projektom“ o jačanju pritiska sankcijama na Rusiju, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu Grejama.


Senatori su saopštili da su „privrženi tome da kongres sačuva aktivnu ulogu u otporu ruskoj agresiji“.


„Zato ćemo predstaviti sveobuhvatni zakonski projekat u narednim danima, kako bismo se uverili da se uvode sankcije u okviru zakona ’O borbi protiv neprijatelja Amerike putem sankcija‘“, naveli su zakonodavci.


U isto vreme, dvopartijski zakon će predviđati uvođenje „dodatnih sankcija radi vršenja maksimalnog pritiska na kampanju Kremlja protiv demokratije“ u SAD.


Između ostalog, zakon predviđa jačanje sankcija protiv ruskog energetskog i finansijskog sektora, oligarha i preduzeća sa državnim kapitalom, suverenog duga, sektorskih sankcija protiv sajber-igrača u Rusiji, formiranja Nacionalnog centra za reagovanje na ruske pretnje, kao i to da bez odobrenja senata SAD ne mogu izaći iz NATO-a.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 
Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.