SAD: Televizija RT ponižava naš sistem

Izvor: Vostok.rs, 05.Jan.2017, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Televizija RT ponižava naš sistem

"Izveštavanje i delatnost televizije RT o američkim pitanjima je deo višestruke ruske kampanje za podrivanje SAD", saopštio je odlazeći direktor Nacionalne obaveštajne službe Džejms Kleper .

"RT je veoma aktivna u promociji određenih načina razmišljanja, ponižavajući naš sistem, pripisivajući SAD-u licemerje o ljudskim pravima", rekao je Kleper na sednici Senata o o sprečavanju sajber-pretnji.

"Pored hakovanja, Rusija je koristila lažne vesti, društvene mreže i RT kako bi uticala na nedavne predsedničke izbore. Mislim da ovo izaziva ozbiljnu zabrinutost", rekao je Klaper.
Gee the Russians fund RT & have their own point of view regarding USA Human Rights - how terrible of them! DNI Clapper
— LiberalismIsDead (@DJTRevolution) January 5, 2017
"Mogli bismo mnogo bolje i agresivnije da se borimo protiv ovog informacionog rata nego što to radimo sada," dodao je Kleper.

„Mislim da delatnost Rusije, nezavisno od proizvedenog efekta koji mi ne možemo da izmerimo, mene ne samo kao direktora nacionalne obaveštajne službe, već i kao građanina, veoma brine“, rekao je on.

Ranije u raspravi, predsednik Odbora Džon Mekejn je naveo da se rusko "mešanje u izbore" okvalifikuje kao čin rata.
 
.@SenTomCotton asks #DNI Clapper specifically about hack of emails at DNC & John Podesta and impact on election. #SASC pic.twitter.com/QqiaL1AcB1
— CSPAN (@cspan) January 5, 2017
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Simonjanova: RT podriva sistem SAD jednostavno govoreći o tome šta se tamo dešava

Izvor: Vostok.rs, 06.Jan.2017, 12:02

Glavna i odgovorna urednica RT Margarita Simonjan komentarisala je izjavu direktora Nacionalne obaveštajne službe SAD Džejmsa Klepera, koji je ranije optužio RT za podrivanje političkog sistema SAD.. . „Direktor Nacionalne obaveštajne službe SAD kaže da RT podriva američki sistem jednostavno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.