Izvor: B92, 28.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD-Srbija: Saradnja univerziteta

San Francisko -- U San Francisku potpisan sporazum o saradnji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Berkli i BU.

Ministarka za dijasporu Milica Čubrilo, koja već 10 dana boravi u SAD, kaže da je delegacija Ministarstva prisustvovala potpisivanju sporazuma Elektrotehničkog fakulteta na Berkliju, na čijem je čelu profesorka Vujić, srpskog porekla, i Beogradskog univerziteta. "Sporazum će omogućiti da više studenata dobije stipendije na Berkliju, veću razmenu profesora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zajednički rad na istraživanjima", kaže ona.

U San Francisku je u toku godišnji skup Kongresa srpskog ujedinjenja, kom, sem delegacije Ministarstva za dijasporu, prisustvuje šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić. Milica Čubrilo kaže da će iskoristiti tu priliku da upozna dijasporu u SAD s planovima i projektima ministarstva, ali i stanjem u jednoj od srpskih enklava na Kosovu, Velikoj Hoči.

"Naša uloga je da predstavimo rad Ministarstva za dijasporu, projekte za narednih nekoliko meseci i da se dogovorimo o zajedničkim projektima. Jedan od njih će biti zajednički rad na boljim uslovima za stanoviništvo na Kosovu i Metohiji, a predstavićemo film o Velikoj Hoči, koji predlaže članovima Srpskog kongresa ujedinjenja da se uključe u rad i pomoć", kaže ministarka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.