SAD. Hapšenje Huana Gvaida dovešće do ozbiljnih posledica

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2019, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD. Hapšenje Huana Gvaida dovešće do ozbiljnih posledica

Hapšenje lidera opozicije Huana Gvaida koji se proglasio za privremenog predsednika Venecuele dovešće do „vrlo ozbiljnih posledica“ i biće „poslednja greška“ aktuelne Vlade, rekao je za RIA novosti visoki predstavnik američke administracije.
„Hapšenje Huana Gvaida dovešće do ozbiljnih posledica, ne samo od strane SAD, već i međunarodne zajednice. Evropske države, grupa Lima i SAD su dali jasno do znanja da će posledice hapšenja Huana Gvaida biti poražavajuća po Madura. To će biti njegova poslednja greška. Mi pažljivo pratimo“, rekao je činovnik. Ranije je šef komisije za pravna pitanja nacionalne ustavotvorne skupštine Hulio Garsija Serpa saopštio o početku krivičnog procesa nad Gvaidom kojim će se baviti vrhovni sud i generalni tužilac. U utorak je ustavotvorna skupština donela odluku da ukine imunitet Gvaidu.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.