S VUČIĆEM O SUPI, ZAČINU I ČORBI: Turski premijer nas na čistom srpskom počastio sa dobro, dobro!

Izvor: Kurir, 28.Dec.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S VUČIĆEM O SUPI, ZAČINU I ČORBI: Turski premijer nas na čistom srpskom počastio sa dobro, dobro!

BEOGRAD - Turski premijer Ahmet Davutoglu iznenadio je novinare u Palati Srbija kada je uz osmeh na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem nekoliko puta na čistom srpskom rekao "dobro, dobro"!.

Štaviše, on je danas živopisno opisao Balkan, region u kojem zajedno živimo, rekavši da je Balkan kao jedna ukusna supa.

- Mi želimo da stavimo jedan lep začin da bi čorba bila lepša - kazao je turski premijer naglasivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da su Srbija i Turska prijateljske zemlje kao i da takav njihov odnos ne može da poremeti nijedna treća strana.

"Volim Beograd kao Istanbul, ovde nisam stranac"

Davutoglu je potom otkrio i da Beograd voli kao Istanbul te da se ovde ne oseća kao stranac već kao kod svoje kuće, kao i da s turske strane nema nikakvih istorijskih pretenzija ka Srbiji, da je to prošlost.

- I Istanbul je vaš grad i Antalija je vaš grad - poručio je Davutoglu na šta mu je Vučić rekao da je trebalo da kaže da je i Konja (Konija, Konya) srpski grad jer je Davutoglu rodom odatle. Na to se Davutoglu nasmešio Vučiću i nekoliko puta mu na srpskom jeziku rekao "dobro, dobro".

Autor: EPK,Foto: Tanjug Srđan Ilić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.