Izvor: B92, 22.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić v.d. ministra energetike

Beograd -- Izborom Kori Udovički za guvernera Narodne banke Srbije funkciju ministra energetike u Vladi Srbije obavljaće, kako je potvrđeno B92, njen dosadašnji zamenik Slobodan Ružić. On je prethodno radio u Američkoj alijansi za štednju električne energije, i "Elektrodistribuciji Srbije". Poslanici opozicije su bili protiv predloga da kandidat za guvernera bude Kori Udovički, zbog toga što, prema odredbama nedavno usvojenog Zakona, guverner, između ostalog ne može da obavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minsitarsku funkciju.

Premijer Srbije Zoran Živković rekao je za B92 da ministar energetike neće biti biran pre jeseni, jer je utorak poslednji dan rada Skupštine Srbije pre letnje pauze. Živković je objasnio da će do tada zamenik dosadašnjeg ministra energetike Slobodan Ružić obavljati funkciju ministra. "Mislim da je dobro da to ostane mesto za onoga kog obično zovemo ekspertom, da to ne bude 'političko' mesto, a takođe mislim da je logično da na tom mestu bude neko iz Ministarstva energetike, ko je već upoznat sa svim problemima. Ružić ima velike šanse, a kroz političke konsultacije, već početkom septembra, imaćemo novog kandidata", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.