Ružić i Verbek različito o postmonitoringu stanja u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić i Verbek različito o postmonitoringu stanja u Srbiji

Predsednik Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope (SE) Lin Verbek (Leen Verbeek) izjavio je danas da će o stanju u Srbiji biti organizovan postmonitoring, dok je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave to negiralo.

Velbek je na sednici Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti SE koja se održava u Beogradu kazao da se sastao sa ministrom Brankom Ružićem i da će biti organizovan monitoring kao i izveštaj o postmonitoringu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je saopštilo da na sastanku Ružića i predsednika Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti SE nije bilo reči o organizovanju postmonitoring misije u Srbiji, niti da će to biti urađeno u narednom periodu.

Verbek je, kao se navodi u saopšenju minstarstva, istakao važnost održavanja sastanaka Komiteta van sedišta čime se podstiče poštovanje različitosti i unapređuje razumevanje među članovima.

Ministar Ružić je istakao da je za Srbiju od velikog značaja da administracija bude modernja, efikasnija i i profesionalnija jer od njenog rada zavisi uspeh svih drugih reformi i brzina unapređenja kvaliteta života.

"Uveli smo i mogućnost da se grajani uključe u kreiranje investicionog dela budžeta, pa je dosta opština i gradova krenulo sa tom praksom", rekao je on, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Komitet za monitoring Kongresa lokalnih vlasti Saveta Evrope posetu Beogradu započeo je juče, koktelom organizovanim u Kombank dvorani, a zatim i u opštini Stari Grad.

Domaćini događaja u Beogradu bili su gradonačelnik Paraćina Saša Paunović i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, uz podršku predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća i predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića.

Zelenović je govorio krajem prošle godine na sednici Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu da republičke vlasti, predvođene Srpskom naprednom strankom, vrše snažan pritisak na odbornike lokalnih vlasti koji nisu pod njihovom kontrolom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ružić: Važno je da građani budu uključeni u donošenje politika

Izvor: Danas, 07.Feb.2019

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić danas je razgovarao s predsednikom Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Linom Verbekom (Leen Verbeek) o važnosti većeg uključivanja građana u donošenje politika, kako na republičkom, tako...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.