Ružić: Čast mi je da imam šansu da pomognem Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2017, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Čast mi je da imam šansu da pomognem Srbiji

Kandidat za ministra državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić (SPS) izjavio je danas da mu je privilegija to što je dobio šansu da na tom poslu zameni mandatarku Anu Brnabić, te da je upoznat sa radom tog resora i da će posao biti nastavljen tamo gde se stalo.

Gostujući na televiziji Pink, Ružić je rekao da je počastvovan što je dobio poziv da bude deo nove vlade i na taj način pomogne Srbiji, negirajući pritom da je opozicija, kako su ga, kako je rekao, pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mediji u poslednje vreme karakterisali. Cilj mu je, kazao je, da radi za dobrobit građana Srbije.

Ocenio je da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave veoma važno čega, kako je kazao, nisu svesni ni mnogi građani, pa ni političari.

"Pre svega ovo ministarstvo je živ organizam, mnogo poslova je rađeno i radi se, Brnabić je postavila dinamiku rada i već su spremna neka tri ili četiri zakonska predloga", naveo je Ružić.

Dodao je da se od septembra očekuju novi zakonski predlozi koji su već prošli javnu raspravu.

Rekao je i da ima mnogo posla i da je važno da svi zaposleni u ministarstvu, njih oko 120, urade sve kako treba i u najboljem interesu građana.

Upitan da li je koalicija SPS- Jedinstvena Srbija poljuljana zbog izjave lidera JS da neće podržati izbor nove vlade, Ružić je rekao je Dragan Marković Palma obrazložio svoj stav na sednici parlamenta.

"Naša koaliciona saradnja je dugovečna, moramo uvažiti i specifičnosti koje svaka stranka nosi svojim programima. Ovo nije prvi put da Jedinstvena Srbija glasa drugačije od SPS-a. Marković je juče uspeo da ukaže na svoj politički stav i stav svoje stranke, izvinio se i obrazložio zašto neće glasati za izbor nove vlade, ali je rekao i da će podržavati svaki zakonski predlog koji bude u interesu građana", naveo je Ružić.

Ružić očekuje da će nova vlada biti izglasana u parlamentu danas ili sutra, te da će odmah početi sa radom s obzirom na to da u tom resoru ima mnogo posla.

Ocenio je da je Srbija istinski na putu da postane servis građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ružić o novoj funkciji: Čast mi je što sam dobio šansu da zamenim Brnabić

Izvor: BKTV News, 29.Jun.2017

Branko Ružić, kandidat za ministra državne uprave i lokalne samouprave izjavio je da mu je privilegija to što je dobio šansu da na tom poslu zameni mandatarku Anu Brnabić...Ružić je rekao da je upoznat sa radom tog resora i da će posao biti nastavljen tamo gde se stalo...Gostujući na televiziji...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.