Ruska vojna vežba u Lamanšu

Izvor: 011vodič.com, 14.Apr.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojna vežba u Lamanšu

Ruska ratna mornarica ušla je u vode Lamanša kako bi izvela vojnu vežbu i testirala protivvazdušnu odbranu, javljaju britanski mediji.
Kako se navodi, ruski ratni brodovi su nakon vežbe u Lamanšu krenuli ka severnom Atlantiku gde će biti izvedene simulacije borbe protiv podmornica.
Do nove vojne vežbe dolazi samo nekoliko dana nakon što je Rusija saopštila da se nada da će „švedske vlasti početi da realnije sagledavaju bezbednosnu situaciju u Baltičkom moru“. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
Ovo je drugi put u poslednjih nekoliko meseci da ruska vojska izvodi vežbe u međunarodnim vodama u Lamanšu.
Prošlog novembra brodovi iz Severne flote su u Doverskom tesnacu „iskoristili pauzu zbog lošeg vermena“ da izvedu seriju vežbi protiv podvodnih diverzija.
Nešto kasnije, britansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su četiri ratna broda ruske vojske uz pratnju Britanske kraljevske mornarice sprovedene kroz Doverski tesnac i da su napustile britanske vode.
The post Ruska vojna vežba u Lamanšu appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Ruska vojna vježba u Lamanšu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2015

LONDON - Ruska ratna mornarica ušla je u vode Lamanša kako bi izvela vojnu vježbu i testirala protivvazdušnu odbranu, javljaju britanski mediji...Kako se navodi, ruski ratni brodovi su nakon vježbe u Lamanšu krenuli ka sjevernom Atlantiku gdje će biti izvedene simulacije borbe protiv podmornica...Do...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.