Rusija se isključuje? Vučić jasno poručio: Srbija neće glasati

Izvor: B92, 23.Sep.2022, 19:11

Rusija se isključuje? Vučić jasno poručio: Srbija neće glasati

Predsednik Srbije je kazao da je gotovo siguran da će Zapad pokušati da isključi Rusiju iz Saveta bezbednosti UN.

"Srbija za tako nešto, za ograničavanje prava veta ili isključenje Rusiji neće glasati. Tu nemamo nikakvu dilemu. Za to im treba dvotrećinska većina. Oni mogu i da se pozovu na to da Rusija nije pravni naslednik SSSR. Ali postoji član mislim akta 108, na koji vidim da se spremaju da se pozovu. To bi bilo rušenje međunarodnog pravnog poretka. Za jednu od tih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluka im je potrebno da Kina bude uzdržana. Bog zna šta sve mogu da urade. To nije ni daleko, ni nemoguće. Za nas bi to bila katastrofa. Zbog KiM naravno", istakao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija neće glasati za isključenje Rusije iz Saveta bezbednosti

Izvor: Danas, 23.Sep.2022

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije rekao je srpskim novinarima u Nujorku da je gotovo siguran da će zapadne sile pokušati da isključe Rusiju iz Saveta bezbednosti Ujednjenih nacija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.