Rusija i Srbija potpisale Sporazum o bezviznom režimu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2009, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Srbija potpisale Sporazum o bezviznom režimu

MOSKVA - Ministri inostranih poslova Rusije i Srbije, Sergej Lavrov i Vuk Jeremić, potpisali su danas u Moskvi Sporazum o uslovima putovanja državljana dve zemlje bez viza.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izrazio je danas, na početku razgovora sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim u Moskvi, zadovojstvo što će biti potpisan bilateralni sporazum o bezviznom režimu između dve zemlje.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />"Veoma mi je drago što ćemo danas potpisati sporazum o ukidanju viza", rekao je Jeremić. Lavrov je najavio da će u razgovoru pažnju posvetiti bilateralnim odnosima, situaciji na Balkanu, posebno na Kosovu.

Sporazum o uslovima putovanja državljana Rusije i Srbije predviđa bezvizni režim za građane obe države, ukoliko boravak na teritoriji druge države ne premašuje 30 dana.

Državljani jedne strane moći će da ulaze, izlaze, nalaze se u tranzitu i borave na teritoriji druge strane na osnovu važećih dokumenata bez vize, uz uslov da dužina njihovog neprekidnog boravka na teritoriji druge države ne premašuje 30 dana od dana ulaska.

Izuzetak predstavljaju državljani sa diplomatskim ili službenim pasošima, za koje bezvizni režim važi maksimalno za neprekidni boravak do 90 dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.