Rusija će delovati kao pošten posrednik tokom predsedavanja Savetom bezbednosti UN

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2023, 16:20

Rusija će delovati kao pošten posrednik tokom predsedavanja Savetom bezbednosti UN

Rusija će delovati kao pošten posrednik tokom svog predsedavanja Savetom bezbednosti UN, a pokušaji da se isprovocira Rusija osuđeni su na propast, rekao je prvi zamenik stalnog predstavnika pri UN Dmitrij Polanski u subotu na svom Telegram kanalu.
Rusija je 1. aprila preuzela predsedavanje Savetom bezbednosti. „Tako su se osramotili svi naši mrzitelji i protivnici, kojima je ova perspektiva bila kost u grlu“, primetio je Polanski. On je primetio da su „međunarodno pravo i proceduralna pravila, razvijana decenijama, zapravo na snazi u UN, umesto ’poretka zasnovanog na pravilima‘, kojim kolektivni zapad nastoji da zameni međunarodno pravo“. „Kao što predsednik treba da bude, ponašaćemo se kao pošteni posrednik, kao što smo to radili u februaru 2022. godine, kada se naše predsedavanje poklopilo sa početkom specijalne operacije“, naglasio je zvaničnik. „Svaki pokušaji da nas provociraju unapred su osuđeni na propast. Za razliku od naših bivših zapadnih partnera, mi igramo fer na međunarodnoj areni i ne promovišemo dvostruke standarde.“ Ranije se u američkim medijima razvila kampanja u vezi sa predsedavanjem Rusije Savetom bezbednosti u aprilu. Brojna američka izdanja sumnjala su u pravo Rusije na predsedništvo. Ruski stalni predstavnik pri UN Vasilij Nebenzja rekao je u intervjuu za TASS da je nemoguće oduzeti ovo pravo Rusiji. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.