Rusija: Uspešno lansirana supersonična raketa Kindžal

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2018, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Uspešno lansirana supersonična raketa "Kindžal"

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je posada Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije MiG-31 uspešno izvela probno lansiranje supersonične rakete visokopreciznog avijacionog raketnog kompleksa "kindžal".

Kako je u saopštenju navedeno, raketa je pogodila zadati cilj na poligonu.

Kako prenosi Tass, ministarstvo je saopštilo da su tokom lansiranja rakete potvrđene taktičko-tehničke karakteristike i privremeni pokazatelji visokopreciznog avijacionog raketnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kompleksa "kindžal".

"Borbeni avion-presretač poleteo je sa aerodroma na teritoriji Južnog vojnog okruga u okviru probno-borbenog dežurstva", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo i da je posada Vazdušnog sistema "izvela preko 250 letova" od početka 2018. godine, u okviru borbenog treninga, kao i da je vazduhoplovno osoblje treniralo i danju i noću u različitim vremenskim okolnostima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.