Rusija 20 godina smatra da su Mladić i Karadžić he

Izvor: Akter, 08.Jul.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija 20 godina smatra da su Mladić i Karadžić he

Predsednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić nije iznenađena time što Savet bezbednosti UN danas nije usvojio rezoluciju o Srebrenici, jer, kako je rekla, "20 godina Rusija smatra da su Karadžić i Mladić narodni heroji, neka ih bude sram i stid"

U izjavi za agenciju Fena, koju prenose bosanski mediji, Subašić je izrazila žaljenje što se Rusija konstantno meša u unutrašnje stvari BiH i 20 godina šalje neistinu Evropi o BiH, "a verovatno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << svesna toga da deo odgovornosti za genocid snosi i ona sama".

"Žao mi je što rezolucija nije usvojena - zbog istine, zbog pravde, poverenja, jer naša deca moraju živeti na ovim prostorima, a kako će živeti bez istine, kako će živeti u mržnji i kako će živeti s onima koji su im pobili dedove i nane, koji su silovali, koji su im poubijali braću?", rekla je Subašić.

Rezolucija nije danas usvojena u Savetu bezbednosti UN jer je Rusija uložila veto. Za rezoluciju je glasalo deset članica Saveta bezbednosti, a četiri su bile uzdržane.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.