Izvor: B92, 24.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rupel u Tirani o Kosovu

Tirana -- Slovenački ministar spoljnih poslova rekao da je demokratska Srbija temelj stabilnosti cele regije.

Na plenarnom zasedanju Srednjeevopske inicijative, koje se održava u Tirani, slovenački ministar spoljnih poslova Dimitrij Rupel je rekao da će od 1. januara 2007. godine polovina država članica SEI biti i članice EU, zbog čega treba ojačati ulogu te inicijative, kao pripreme na članstvo u EU.

Rupel je dodao i da članice SEI, koje su u EU, imaju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poseban zadatak unutar institucija EU da čuvaju jasnu evropsku perspektivu država jugoistočne Evrope. Slovenački ministar je naglasio i da će Slovenija, u vreme predsedovanja EU u prvoj polovini 2008.godine, posebnu pažnju posvetiti upravo jugoistočnoj Evropi.

"Važno je da Srbija i Kosovo dobiju jasnu evropsku perspektivu. Demokratska i svestrano napredna Srbija je temelj stabilnosti cele regije, a Kosovo mora da postane deo evropske arhitekture", rekao je Dimitrij Rupel.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.