Izvor: Blic, 24.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rupel: Kosovo bilo najveći izazov slovenačkog predsedavanja

Slovenački ministar spoljnih poslova Dimitrij Rupel rekao je da je Kosovo bilo najveći izazov slovenačkog predsedavanja Evropskoj uniji (EU).



"Uprkos različitim pogledima država članica na pitanje nezavisnosti, Sloveniji je kao predsedavajućoj uspelo da postigne jedinstvo Unije u pogledu najvažnijih smernica buduće evropske politike", rekao je Rupelu u sredu uveče na prijemu ze učesnike Svetskog odbora međunarodnog studija "Second Global International Studies >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Conference".

Slovenački ministar je dodao da je "Kosovo do sada priznalo dvadeset država članica EU", kao i da je "uprkos odlučnog stava oko Kosova, Srbija pokazala veliku meru odgovornosti".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rupel: Kosovo bilo najveći izazov

Izvor: B92, 24.Jul.2008

Ljubljana -- Slovenački ministar spoljnih poslova Dimitrij Rupel rekao je da je Kosovo bilo najveći izazov slovenačkog predsedavanja EU... Slovenački ministar je govorio na prijemu koji je priredio sinoć za učesnike Svetskog odbora međunarodnog studija "Second Global International Studies Conference",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.