Rumunija i Italija podržavaju Srbiju na putu ka Evropskoj uniji

Izvor: Blic, 25.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija i Italija podržavaju Srbiju na putu ka Evropskoj uniji

Do kraja godine u Beogradu će biti održan trojni sastanak premijera Rumunije, Srbije i Italije „kako bi Srbija videla da ima dva snažna stuba podrške u evropskim integracijama", izjavio je juče, posle sastanka sa premijerom Srbije, predsednik Vlade Rumunije Kalin Popesku Taričeanu.



On je izjavio da će Rumunija učiniti sve što može da pomogne Srbiji da nađe zasluženo mesto u porodici evropskih naroda. Na sastanku dva premijera bilo je reči o izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << putne infrastrukture, koridoru 7, uvođenju direktnog leta između Beograda i Bukurešta i saradnji u slučaju prirodnih katastrofa.

Dve zemlje potpisale su i sporazum o ekonomskoj i naučno-tehničkoj saradnji.

- Današnje potpisivanje sporazuma o privrednoj, naučno-tehničkoj saradnji biće veliki podsticaj za unapređenje naše bilateralne saradnje - rekao je predsednik Vlade Rumunije, dodajući da će on biti podstrek za ponovno pokretanje rada mešovite komisije.

Premijer Srbije Mirko Cvetković zahvalio se gostima na podršci u evropskim integracijama, na procesu dobijanja belog šengena i za očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

- Naši gosti su potvrdili da su naša najveća podrška na putu evropskih integracija - zaključio je Cvetković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.