Rulet autobusom preko pružnog prelaza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rulet autobusom" preko pružnog prelaza

Glavna tema na društvenim mrežama ovih dana je fotografija na kojoj autobus „Dunav prevoza“ prelazi preko pruge, iako je rampa spuštena, a crveno svetlo upaljeno. Nažalost, na našim pružnim prelazima takve situacije nisu retkost. Novina je da je taj put u pitanju bio autobus pun putnika, i da se nadležni nisu saglasili oko toga da li je rampa bila ispravna ili ne.

I spuštena rampa i crveno svetlo jasno se vide na fotografiji zabeleženoj prošle subote na pružnom prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kod Stepanovićeva. Ipak, direktor „Dunav prevoza" tvrdi da bezbednost putnika nijednog momenta nije bila ugrožena.

"Naš autobus je stajao ispred rampe, voz je prošao, rampa se nije digla. Oni su čekali 10-ak minuta, zvali su otpravnika u Stepanovićevu, gde je on rekao da do sledećeg prolaska voza ne može da se digne rampa i da oni slobodno mogu da pređu rampu. Oni su to bezbendo uradili, ne samo oni, čitave kolone su to uradile do prolaska sledećeg voza", kaže Milenko Damnjanić, direktor "Dunav prevoza".

Priču potvrđuje i Dragana Govorčin, otpravnica koja je tog popodneva bila u smeni.

"Vozač je zvao, kaže da je rampa spuštena, da ne može da prođe i onda sam ja rekla da treba voz da krene iz kisača, da ima vremena i on je čovek verovatno prošao, posle me nije zvao",

U "Infrastrukturi železnice Srbije" odgovaraju da na tom prelazu u poslednjih mesec dana nije evidentirana nijedna smetnja u radu. Prelaz je ispravan, a do ove situacije je došlo samo zbog nestrpljenja vozača, stoji u zvaničnom saopštenju koje smo dobili.

Da li je zaglavljivanje rampe smetnja ili kvar i može li da se otkloni na drugačiji način ili mora da se čeka prolazak drugog voza, nismo otkrili. Ipak, ukoliko se nađete u sličnoj situaciji, podsetićemo vas na to da se samo na ovom pružnom prelazu poslednjih godina dogodilo nekoliko nesreća, u kojima je poginulo četvoro ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.