Izvor: B92, 22.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rugova, Tači i Haradinaj kod Štajnera

Priština -- Šef UNMIK-a Mihael Štajner sastao se u sredu posle podne sa liderima tri najveće partije kosovskih Albanaca sa kojima je razgovarao o prenošenju većih nadležnosti na institucije Kosova. Štajner se najpre sastao sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, liderom Demokratskog saveza Kosova, zatim sa predsednikom Demokratske partije Kosova Hašimom Tačijem i na kraju sa predsednikom Alijanse za budućnost Kosova Ramušem Haradinajem.

Nakon sastanka, Rugova je novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da je sa Štajnerom razgovarao o "učinjenom progresu na Kosovu i prenošenju kompetencija sa međunarodnih na kosovske inistucije". "Madamo se da ćemo postepenio dobiti kompetencije od UNMIK-a, a za to sam dobio obećanje od gospodina Štajnera", kazao je Rugova. Tači je nakon razgovora sa Štajnerom izrazio uverenje da će se kompetencije sa međunarodnih institucija "što brže" prenositi na kosovske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.