Ronaldov oproštaj gledalo 180 miliona

Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldov oproštaj gledalo 180 miliona

BEOGRAD – Oproštajni meč nenadmašnog brazilskog napadača Ronalda je putem TV prenosa pratilo preko 180 miliona ljudi, prenose svetski mediji.

Brazil je u prijateljskom meču pobedio Rumuniju sa 1:0, a Ronaldo se pojavio u igri na 15-ak minuta. Sa već dugo prepoznatljivim stomačićem, nekadašnji as Barselone i Intera imao je dve, tri šanse, ali nije uspeo da postigne gol.

“Krivo mi je, imao sam priliku da dam gol što bio bio savršen poklon navijačima i saigračima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji su mi davali veliku podršku tokom svih ovih godina. Hvala svima”, rekao je Ronaldo koji je teren napustio u društvu sinova Aleksa i Ronalda.

Ronaldo (34) je zimus najavio da se povlači zbog učestalih problema sa povredama, a u penziju odlazi kao jedan od najvažnijh napadača u poslednjih 20 godina. Tokom 14-godišnje karijere u Evropi Ronaldo je igrao za PSV, Barselonu, Inter, Real i Milan, dok je u Brazilu igrao za Korintijans i Kruzeiro.

U karijeri je dao preko 250 golova, dok je sa Brazilom uzeo dve titule prvaka sveta. Dva puta je biran za najboljeg fudbalera Evrope, dok je nagradu FIFA za igrača godine dobijao tri puta. Za Brazil je dao 62 gola na 97 mečeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.