Rompej sledeće sedmice u Beogradu

Izvor: S media, 02.Jul.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rompej sledeće sedmice u Beogradu

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej posetiće u ponedeljak, 5. jula, Beograd, rečeno je danas u njegovom kabinetu.

Prema rečima portparola Hesusa Karmone, Rompej će u ponedeljak početi mini balkansku truneju u okviru koje će, 5. jula, boraviti i u Ljubljani i Zagrebu, a narednog dana će obići Prištinu.

Karmona nije izneo nikakve druge detalje u vezi s Rompejevom posetom regionu, ali se očekuje da će se u Beogradu sastati s najvišim državnim funkcionerima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Ovo će biti prva Rompejeva poseta Beogradu otkako je, u skladu s Lisabonskim sporazumom koji je stupio na snagu 1. decembra prošle godine, preuzeo novu funkciju predsednika Evropskog saveta.

Prethodno je bilo planirano da Rompej poseti Zapadni Balkan u maju, ali je poseta, čiji je cilj trebalo da bude da se "svima u regionu stavi do znanja da imaju evropsku perspektivu, pre ili kasnije", odložena.

Rompej je o evrointegracijama Srbije razgovarao s predsednikom i premijerom Srbije, Borisom Tadićem i Mirkom Cvetkovićem, tokom marta u Briselu.

U razgovoru s Cvetkovićem 5. marta Rompej je izjavio da je za nastavak evropskih integracija Srbije neophodna "pragmatična saradnja" Beograda s Prištinom, dok je sa Tadićem 27. marta razgovarao o ubrzavanju puta Srbije ka članstvu u EU.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.