Rođendanski vikend RTV-a!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2015, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođendanski vikend RTV-a!

U čast jubileja – 50 godina Studija "M", 40 godina Televizije, devet godina Web redakcije i prvog rođendana Omladinskog radija Radio-televizije Vojvodine, našim gledaocima i slušaocima pripremili smo brojne koncerte i druženja!

Radio-televizija Vojvodine, pokrajinski javni servis, koji proizvodi i emituje radijski i televizijski program na čak 10 jezika, 24 časa dnevno, ovog vikenda ima razloga za slavlje. Naime, u subotu i nedelju, obeležiće jubileje vredne pažnje: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 50 godina Studija "M", 40 godina Televizije i prvi rođendan Omladinskog radija.

Omladinski radio, poznatiji kao O radio, inače, prvi internet radio u Vojvodini, svoj prvi rođendan proslaviće, u subotu, 28. novembra i to dnevno/večernjom žurkom u SCK "Fabrika" i "The Quarter" u Kineskoj četvrti, u Novom Sadu. Svi zainteresovani pozvani su da se tokom dana, od 16 časova, u klubu "Fabrika", kvalifikuju za Pub quiz, koji počinje u 18 časova. Zabavu će obezbediti i nastup "alarmantnih" Daška i Mlađe, zatim svet gejminga u virtuelnoj realnosti, a to će biti i prilika za upoznavanje sa voditeljima i novinarima "O" radija. Od 20 časova, Oradio žurka seli se u klub "The Quarter" gde vas očekuju odlične svirke bendova "Iskaz", "E-Play" i "Don't touch anything". Ko nije čuo do sada, ovoga puta ne sme da propusti bend Oradija "Killing me Sophy"!

Da podsetimo, "O" radio je uoči svog prvog rođendana dobio i pojačanje- omiljeni radijski dvojac Daško i Mlađa postali su deo O-ekipe i svakog radnog dana, od 6 do 9 časova, razmrdavaju slušaoce u emisiji "Alarm". Slušaoce i čitaoce uskoro očekuje i redizajnirani sajt na adresi www.oradio.rs.

Za nedelju, 29. novembar, povodom 50 godina Studija "M", 40 godina Televizije, prvog rođendana Omladinskog radija i, ujedno, Dan Javne medijske ustanove "Radio-televizije Vojvodine", ta medijska kuća priprema poklon koncert! Od 19 časova, u Studiju "M" (Ul. Ignjata Pavlasa 3, Novi Sad) uz direktan prenos na Prvom programu RTV-a, specijalni orkestar, pod rukovodstvom Aleksandra Dujina, sviraće najpoznatije pop i rok kompozicije, koje su snimljene, upravo, u Studiju "M". Pesme Bajage i instruktora, Đorđa Balaševića, Vlade Divljana, Ekaterine Velike, Marine Perazić i Sube, u novim aranžmanima, pevaće vokalni solisti raskošnog glasa – Ivan Zoranović, Zoran Šandorov i Milica Dudić Punjević. Ulaz na koncert je besplatan, ali organizatori ističu da je broj mesta ograničen, pa mole zainteresovane posetioce da dođu pola sata pre početka događaja, kako bi ulaznice preuzeli na šalteru Studija "M". Nakon koncerta, u gornjem i donjem holu Studija "M", biće otvorena izložba "50 godina Studija M", autora Vitomira Simurdića, dok će u petak, 4. decembar, na sam rođendan Studija "M", u 19 časova, biti organizovano stručno vođenje kroz izložbu.

Pred 40. rođendan, RTV Vojvodine je obogatila svoj program emisijom "Mustre" ! Svake nedelje, nakon vesti u 15 časova, do Dnevnika u 17 sati, emitovaće se uživo program iz Studija Dunav. U duhu popularne televizijske forme infotejment, cilj emisije je da informiše, zabavi, nasmeje, pruži brojne savete za bolju svakodnevicu, a istovremeno i da promoviše program RTV-a. U studiju su tri voditeljke, poznata TV lica: Ksenija Jovanović, Nina Martinović Armbruster i Mara Skendžić Reljić. Svaka od njih ima svoju životnu "mustru" koju će istraživati tokom emisije.

Nina Martinović Armbruster promovisaće zdrave stilove života, Mara Skendžić Reljić pratiće društvena zbivanja, a Ksenija Jovanović tražiće informacije o dešavanjima u Vojvodini. U ambijentu koji podseća na tradicionalne vojvođanske kuće, sa neizbežnim molerajem, u tri odvojene scene osmišljena su tri različita segmenta i stila koji se prepliću.

I prvi program Radija vraća se jednoj staroj dobroj, nepravedno zaboravljenoj formi. U noći između 28. i 29. novembra, tačno u ponoć, na frekvenciji 87.7 Mhz počinje Noćni program! Nakon višegodišnje pauze, svake večeri od ponoći do 3.00 očekuje vas druženje sa poznatim novosadskim voditeljima, glumcima i di-džejevima.

Subota je veče za emisiju Klasik rok, posvećenu rok muzici, sa gostima i koncertnim snimcima.

Nedeljom, 87.7 Mhz postaje Vremeplov, koji nas vraća u prošlost, analizira sadašnjost i zaviruje u budućnost, pod stručnim vođstvom Đorđa Pastoronačkog.

Noć između ponedeljka i utorka rezervisana je za Šik & Šiz DJ Fanatika. Životni stil, moda i elektronska muzika, specijalnost su Srđana Švelja i njegovih gostiju.

Dobri vuk, Dejan Jovičić, sa slušaocima je u noći između utorka i srede, a njegova ideja je da ukaže na to da postoji mnogo humanih i dobrih ljudi, ali i da inspiriše slušaoce da probude dobro u sebi.

Nesanica sa glumcima – Sonjom Leštar i Lazarom Jovanovim očekuje vas u noći između srede i četvrtka. Različite teme obrađene iz ugla ličnih i profesionalnih iskustava i stavova domaćina emisije i njihovih gostiju, kroz šalu i skečeve poprimaju potpuno novu dimenziju.

Noćobdijanje uz Billy King-a u etru je u četvrtak na petak. Od ponoći imaćete priliku da saznate aktuelne vesti iz sveta kulture, zabave i sporta, a šarmantni Bili će se postarati da ostanete budni bar do 3 ujutru.

Ponoćni ekspres kreće petak na subotu, a Tatjana Jovanović vas vodi u svet kulture i umetnosti. Kroz interaktivni kontakt-program biće reči o aktuelnim temama, uz pregršt uključenja i gostiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Održan rođendanski koncert RTV-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2015, 03:22

Za večerašnji, rođendanski koncert RTV-a, u Studiju "M", tražila se karta više! Pola sata pre nesvakidašnje svirke, plato ispred poznatog koncertnog prostora, ispunili su mnogobrojni građani...Radio-televizija Vojvodine, pokrajinski javni servis, koji proizvodi i emituje radijski i televizijski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.