Rodić: Mene su reketirali, uz Vučićevu podršku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodić: Mene su reketirali, uz Vučićevu podršku

Predsednik i generalni direktor kompanije Adrija medija grupa Aleksandar Rodić izjavio je danas da on nikoga nije reketirao, već su njega reketirali Miroslav Bogićević i Goran Veselinović, uz podršku premijera Aleksandera Vučića.

Rodić u saopštenju navodi da su tokom 2013. godine Bogićević i Veselinović od njega tražili da oprosti potraživanja prema Bogićeviću.

Ako koristimo njihovu terminologiju, oteli su mi kompaniju, koju neće da mi plate, niti da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mi je vrate, istakao je Rodić.

On navodi da je u februaru 2012. godine, pod pritiskom tadašnje vlasti Demokratske stranke, i na zahtev Bogićevića, s njim zaključio ugovor o prodaji akcija u njegovoj kompaniji koja je sa Vacom potpisala ugovor o otkupu potraživanja prema Politici.

Bogićević se obavezao da mi za to plati tri i po miliona evra da bi stekao potraživanja prema Politici od ukupno 15,3 miliona evra. Zaključili smo ugovor, a on je dao menice kao garanciju. Imao je svoje advokate, koji su sve proveravali. Posle mesec dana potpisali smo protokol kojim je potvrdio da sam ja sve svoje obaveze izvršio, navodi Rodić.

Vlasnik Kurira ističe da se Bogićević, po dolasku SNS na vlast, zbližio sa Veselinovićem i Vučićem i njih trojica su od njega tražili da Bogićeviću oprostim više od polovine duga.

Kad sam to prihvatio, oni su izigrali dogovor, i samo su kupovali vreme. Čak sam u maju 2014. godine, na zahtev Bogićevića, s njim zaključio poravnanje, u kojem on priznaje dug, koje smo overili pred sudom u Beogradu, ali ni to nije ispoštovao. Jedine pretnje i jedini pritisak prema meni bio je da Bogićeviću moram da oprostim dug, a da on zadrži kompaniju za koju nije platio i tako je i bilo, tvrdi Rodić.

On navodi da su se Vučić, Veselinović i Bogićević u septembru 2013. godine u prostorijama Vlade Srbije tajno sastali sa predstavnicima Vaca, o čemu su ga Nemci kasnije obavestili, i tada je Veselinović pokušao Bogićevića da predstavi kao vlasnika potraživanja i udela u Politici i da ga na taj način izigraju.

Rodić predočava da o svemu tome ima pisane dokaze.

Sud u Šapcu je, po mom predlogu, u martu 2014. godine doneo odluku da mi je Bogićević dužan 412.747.687,5 dinara, a državni izvršitelj Srbije me je izvestio pre nedelju dana da Bogićević nema imovinu i da je sve otuđio i sakrio, i da od njega neću moći da se naplatim, navodi Rodić.

Pre nedelju dana, dodao je, predstavnici Vaca su me obavestili da im je Vučić preko posrednika poručio da je protiv toga da Vac svoja preostala prava i potraživanja proda meni. Vučić im je rekao da ja nisam vlasnik Kurira i da nemam para da im platim, kaže Rodić.

Prema njegovom mišljenju, očigledno je i Politici, i srpskoj vladi, i tajkunima Bogićević bolji kao vlasnik Politike, jer je "ucenjen" krivičnim postupkom koji se protiv njega vodi zbog štete koju je naneo srpskim državnim bankama, koja se meri u stotinama miliona evra.

U toj poziciji verujem da je čak nateran da juče da lažnu i besmislenu izjavu. Zato je idealni vlasnik medija, jer mora da sluša šta mu se kaže da ne bi bio u zatvoru, kaže Rodić.

Prvi čovek Kurira na kraju navodi da mu se Bogićević u prethodne tri godine više desetina puta izvinjavao što ne vraća dug, žalio se kako ga vlast reketira i kako mu je Siniša Mali uništio firme i od njega je tražio pomoć.

Rodić je priložio i ugovor sa Bogićevićem o prodaji kompanije Rafine Tećneology Investment, potvrdu o izvršenju dospelih obaveza iz tog ugovora od 17. 4. 2012. godine, opomena pred podnošenje predloga za izvršenje od 10. 4. 2014. godine, rešenje o izvršenju od 25. 4. 2014. godine, poravnanje od 14. 5. 2014. godine i izveštaj izvršitelja Republike Srbije Gorana Savića od 16. 10. 2015. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rodić: Mene su reketirali

Izvor: Akter, 09.Nov.2015

Predsednik i generalni direktor kompanije Adrija medija grupa Aleksandar Rodić izjavio je danas da on nikoga nije reketirao, već su njega reketirali Miroslav Bogićević i Goran Veselinović, uz podršku premijera Aleksandera Vučića..Rodić u saopštenju navodi da su tokom 2013. godine Bogićević...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.