Izvor: Glas javnosti, 25.Mar.2010, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ročište Ganiću 13. aprila

BANJALUKA - Sudsko ročište koje je trebalo da se održi danas u Londonu o tome da li će član ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić biti izručen Srbiji ili BiH odloženo je za 13. april.

Članovi Ganićevog pravnog tima kazali su da ta odluka suda nije zabrinjavajuća, jer se navodno radi o uobičajenim procedurama.

Ganić je uhapšen 1. marta na aerodromu u Londonu po zahtevu Srbije zbog ratnih zločina počinjenih u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu početkom maja 1992. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << godine nad pripadnicima JNA.

Srbija očekuje izručenje

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen očekuje da će Ganić biti izručen Srbiji. On je podsetio da je Ministarstvo pravde nedavno sudu u Londonu, uz molbu za ekstradiciju, poslalo čvrste dokaze o Ganićevom učešću u napadu na kolonu JNA u Sarajevu 1992.

- Više stotina strana konkretnih dokaza koji jasno govore o učešću i o samom zločinu kako Ganića, tako i drugih osoba koje su učestvovale u tom događaju prosleđeni su britanskom sudu zajedno sa molbom za predaju Ganića Srbiji radi dovršenja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi u Višem sudu u Beogradu - istakao je Homen.

Sud u Londonu je 10. marta iz pritvora uz kauciju pustio je Ganića na slobodu uz zabranu napuštanja Velike Britanije do odluke suda o njegovoj ekstradiciji.

Ekspert za izručenje u advokatskoj kompaniji "Piters i Piters" u Londonu Anand Dubej izjavio je juče da je teško predvideti konačnu odluku suda u vezi sa izručenjem Ejupa Ganića Srbiji ili BiH, ali da će britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučiti koji zahtev ima prednost.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.