Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Jan.2010, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roćen: Razmena ambasadora je proces

PODGORICA - Ministar inostranih poslova Crne Gore Milan Roćen izjavio je sinoć da je razmena ambasadora između Podgorice i privremenih institucija u Prištini proces za koji "treba da prođe određeno vreme".

- Prvo treba doneti odluku o otvaranju ambasade, da li na rezidentnoj ili nerezidentoj osnovi, onda ide proces odabira kandidata, pa procedura traženja agremana, koja traje nekoliko meseci - rekao je šef diplomatije Crne Gore za TV IN.

Roćen je objasnio da i posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dobijanja agremana može da prođe šest meseci ili godina dana dok ne bude upućen ambasador u jednu zemlju.

Ministar je izneo uverenje da će do tada biti rešeni pravni status i položaj crnogorske zajednice na Kosovu i Metohiji na čemu posebno, podsetio je, insistira predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.