Izvor: B92, 20.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ristić: Odbor odgovorio na zahteve tužilaštva

Beograd -- Predsednik Administrativnog odbora u prethodnom sazivu Skupštine Srbije Boško Ristić rekao je za B92 da je ovaj odbor odgovorio na sve zahteve Prvog opštinskog suda u Beogradu. On je precizirao da je odbor u dva navrata slao dopise i to povodom podnetih krivičnih prijava protiv predsednice Skupštine Nataše Mićić i sekretara skupštine Anđelke Dimitrijević. "Septembra 22. i 23. dva dopisa su otišla tužilaštvu i u svemu je postupljeno u skladu sa mogućnostima, raspoloživom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dokumentacijom Administrativnog odbora i u skladu sa podnetim zahtevom. Međutim, sam zahtev se odnosi na potraživanje listinga u danima kada skupština nije zasedala i kada glasanja nije bilo. Da li je to pogrešno bilo navedeno u prijavama ili zahtevu tužilaštva, ne znam, ali u svakom slučaju, Odbor je postupio po zahtevu tužilaštva."

Ristić nam je rekao i da listinge sa glasanja o guverneru poseduju partije koje su podnosile krivične prijave, kao i da se sve dokumenti mogu dobiti od sekretara skupštine ili od Administrativne službe, jer su poslanici izgubili mandat da odlučuju ili da podnose izveštaje zvaničnim državnim organima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.