Riker ide, Unmik ostaje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riker ide, Unmik ostaje

PRIŠTINA - Šef UNMIK-a Joahim Riker izjavio je danas da neće više biti na čelu misije UN na Kosovu, kao i da će UNMIK ostati na Kosovu dok je rezolucija 1244 na snazi i da će se prilagođavati novim okolnostima.

Posle sastanka sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom, premijerom Hašimom Tačijem, predsednikom Skupštine Jakupom Krasnićijem i šefom Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu Piterom Fejtom, Riker je rekao da će UNMIK ostati na Kosovu ali sa ograničenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovlašćenjima.

"Dokle god Rezolucija 1244 bude na snazi, UN će igrati svoju ulogu na Kosovu", rekao je Riker i dodao da je to "jasno" i da proizlazi iz pisma generalnog sekretara UN Ban Ki Muna predsedniku Kosova Sejdiuu.

Riker je još rekao da će se UNMIK prilagoditi "okolnostima koje su se promenile".

Šef UNMIK-a je pozvao novinare da se pridruže "oproštajnoj" večeri, koju priređuje večeras u jednom prištinskom restoranu.

Očekuje se da će Riker i njegov prvi zamenik Lari Rosin 20. juna napustiti Kosovo, a kao kandidat sa najviše izgleda da postane šef reformisanog UNMIK-a pominje se italijanski diplomata Lamberto Zanieri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.