Izvor: B92, 28.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riker: UNIMK dok je Rezolucije 1244

Priština -- Šef UNMIK-a Joahim Riker izjavio je da je daleko od izvesnog da će do kraja juna Evropska unija preuzeti misiju od UN na Kosovu.

Riker je objasnio da će, sve dok postoji Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti, postojati i odgovornost misije UN za pokrajinu. "Kada novi kosovski ustav stupi na snagu, situaciju ćemo morati da razmotrimo vrlo pažljivo. Verovatno je da ćemo biti u situaciji da mandat, onakav kakvim smo ga do sada poznavali, više neće biti moći da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primenjivan", rekao je šef UNMIK-a.

A prištinski dnevnik na albanskom "Ekspres" piše da je u procesu rekonfiguracije UNMIK-a predviđeno da dok kraja juna šef UNMIK-a pređe da radi u Njujorku,

"Šef UNMIK-a će tamo biti angazovan i na drugim poslovima, u okviru kancelarije generalnog sekretara UN-a Ki Mun Bana ili u Direkciji za mirovne operacije", piše dnevnik.

Na Kosovu bi, prema tim navodima, ostao jedan otpravnik poslova i mala grupa ljudi koja će imati za zadatak da izveštava centralu UN-a o tome što se događa na Kosovu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Riker: Dok bude rezolucije 1244 biće i odgovornosti UN

Izvor: Press, 28.Apr.2008

Sve dok postoji rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, postojaće i odgovornost UN za Kosovo, a trajan oblik te misije UN tek treba da bude utvrđen, izjavio je danas šef Unmika Joahim Riker..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.