Rezolucija o Srebrenici glavna tema parlamenta

Izvor: S media, 18.Mar.2010, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezolucija o Srebrenici glavna tema parlamenta

Najviše pažnje poslanika republičkog parlamenta danas su izavali medijski napisi o tekstu rezolucije o Srebrenici, koja prema najavi predsednice Skupštine Slavice Djukić Dejanović treba da bude doneta u martu, dok je rad na plenarnoj sednici bio posvećen razmatranju amandmana na set zakonskih predloga iz oblasti nauke.

Predsednica parlamenta je rekla da tekst rezolucije još uvek nije gotov, ali da sve stranke učestvuju u tom procesu, kao i da će naredne sedmice sazvati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kolegijum Skupštine Srbije na kojem bi trebalo da bude zauzet zajednički stav po tom pitanju.

Predstavnici poslaničkih grupa G17 plus, D S S, LDP i SPS-JS su u izjavama u holu Doma Narodne skupštine rekli da ne učestvuju u pisanju rezolucije o Srebrenici, navodeći da su napisi medija o tome da je tekst gotov, kao i o njegovom sadržaju, spekulacije.

Oni su izrazili očekivanje da će se održati sednica Kolegijuma na kojoj će biti razgovarano o jednoj ili više rezolucija kojom bi bio osudjen zločin u Srebrenici, kao i svi drugi.

Djukić Dejanović je novinarima rekla i da će sednicu skupštinskog Odbora za ustavna pitanja, čiji je predsednik, a na kojoj će biti raspravljano o povereniku za zaštitu ravnopravnosti, sazvati pošto joj bude dostavljen predlog DS, koja je to najavila.

Ona je ocenila i da promene Ustava Srbije, iako to, kako je rekla vreme nameće, za sada nisu prioritet.

Početak plenarne sednice je, kao svakog četvrtka i utorka, protekao u znaku postavljanja pitanja predstavnicima vlasti, a to pravo su iskoristili i poslanici opozicije i vladajuće većine.

Tako je, izmedju ostalog, poslanički klub "Za evropsku Srbiju" zatražio od Vlade Srbije informaciju o privatizaciji Luke Beograd, radikali o sadržaju optužnice protiv kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta…

Poslanici republičkog parlamenta završili su razmatranje amandmana na izmene Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti i Zakona o inovacionoj delatnosti, posle čega su prešli na pretres amandmana na predloženi zakon o Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Na sednici je konstatovan mandat novom poslaniku SRS Lidiji Dimitrijević.

U Domu Narodne skupštine su održana dva skupštinska odbora - Administrativni, koji je, izmedju ostalog, preporučio poslanicima da sa najmanje hiljadu dinara pomognu porodicu nedavno ubijenog policajca Žarka Zečevića i Zakonodavni, na kojem je zaključeno da parlament u značajnoj meri amandmanima menja vladine zakonske predloge.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.