Izvor: B92, 24.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Replika o porezima

Beograd -- Predstavnici DS-a, G17 plus, SPO-a i SPS-a sukobili mišljenja o ekonomiji u emisija Replika, na TV B92.

Sporenja je, između ostalog, bilo po pitanju Nacionalnog investicionog plana, privatizacije, ali i zbog dostignuća prethodnih vlada.

Jedno od pitanja odnosilo se i na visinu Poreza na dodatu vrednost, 18 odsto, odnosno na tvrdnju građana da je ta stopa previsoka. Predsednik G 17 plus i bivši ministar finanasija Mlađan Dinkić na to je odgovorio stavom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ni u jednoj zemlji taj porez nije ispod 10 posto.

To pitanje pokrenulo je i diskusiju o visini poslaničkih plata. U diskusiji su, sem Dinkića, učestvovali Milutin Mrkonjić i Bojan Dimitrijević.

Aleksandar Vlahović iz Demokratske stranke ocenio je da građani izbore koji slede treba da shvate veoma ozbiljno. "Od njihovog izbora zavisi kako ćemo živeti u narednom periodu, oni će političke stranke kažnjavati zbog neispunjenih obećanja i nagrađivati ispunjavanje obećanja. Podsetiću vas na obećanja od pre tri godine, to su bila obećanja o drastičnom smanjenju poreza. To se nije desilo", kaže Vlahović.

Vlahović je naveo i da će građani prve poreske olakšice osetiti tek sledeće godine jer su, u međuvremenu, kako je rekao, donošeni zakoni sa odloženim dejstvom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.