Izvor: Glas javnosti, 07.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renova podrška „suverenom“ Kosovu!

PRIŠTINA - Komesar za proširenje EU tokom posetiće Prištinu istoga dana kada se u Generalnoj skupštini UN bude glasalo o predlogu zahteva Srbije da Međunarodni sud pravde odluči o legalnosti proglašavanja nezavisnosti Kosova. To će biti odraz podrške Kosovu - izjavio je juče visoki predstavnik EU na Kosovu Piter Fejt, prenela Beta.

Inače, to je onaj isti komesar koji je zvanični Beograd više puta uveravao da je EU kolektivno telo, te da ona ne može da priznaje nezavisno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kosovo.

A Renov portparol Kristina Nađi rekla je da će on biti u četvrtak na otvaranju kancelarije za vezu Evropske komisije u Prištini, kao i da će se sastati sa predsednikom i premijerom privremenih kosovskih institucija, Fatmirom Sejdijuom i Hašimom Tačijem.

On je kazao i da je nezavisnost Kosova „zatvoreno pitanje o kome se ne može pregovarati“.

- Nezavisnost Kosova je nepovratna, o tome se ne može pregovarati i to treba imati u vidu - rekao je on i dodao da je potrebno Srbiji jasno staviti do znanja da ne može da napreduje u evropskim integracijama „ako nastavi da stvara probleme za uspostavljanje misije Euleksa“.

Legitimno je pravo Srbije, naveo je, da zatraži mišljenje Međunarodnog suda pravde, ali i ocenio da ta inicijativa nije pomoć u sadašnjim okolnostima.

Hoce li nam Jeremic i Tadic i poslje ovo izjave ena i dalje tvrditi da sa priznanjen neovisnog kosova EU nema nikakove veze vec pojedinacno clanice EU. Do sada je prepreka za Hag bio Mladic i Hadzic a sada Ren taj Tadicev prijatelj jasno kaze da srbija moze u EU samo ako prizna EULEKS tj. priznanje kosova. Sve lazi imaju kratke noge, toga bi trebao biti svestan i Jeremic i Tadic, ali oni moraju nesto da pricaju a sto to nema veze sa stvarnoscu, to je sporedna stvar, vazno je drzati uzde a vi konji vucie dok ne lipsate. Interesira mne sta ce oni reci na ovu izjavu Rena. Najprije moguce je da nece reci niti jednu rec, jer to je njihova poliotika.

Srbi iz Srbije su debilan i senilan narod, oni su sami glasali za ljude i partije, koje se zalazu za unistenje srpske drzave, sami su Srbi glasali za partije koje smatraju da je EU jedini put kad bogatsvo i modernizacije zemlje, a to je cista laz i iluzija. Zamisliti da vam neko otme i opljacka stan a sutra dan taj se pojavi i podbacuje vam kako je vas prijatelj, jedino SENILNI ljudi bi verovali takve price. Srbije i Srbi su sebe strpali u 88 godina robstvo u prokletu utopiju zvana "Jugoslavija", eto ponovo ista greska, a ta ista EU je osudjena da propadne, pogotovo kad se uzme u obzir da ce muslimani postani vecinsko stanovnistvo te proklete Evrope, zar su se Srbi oslobodili turaka da bi ponovo pali u muslimansko robstvo, uzas, sramota i skroz degutantno.

Crkni majmune nacionalisticki.

Auuu, sto si mu se demokratski obratio, nema sta. Evo sad ce on odmah da crkne i malo pre toga pretvori u majmuna. Ma molim Vas, imali neko ovde u GJ da malo bolje pregleda komentare.

Ovo je verbalna uvreda ili je dozvojleno nekoga nazvati majmunskom demokratskom izdajicom...uuuu, jel da je visokoumno. Bruka i sramota bre ljudi, koje idiotizme mozes procitati po komentarime to se ne da opisati...ajde laku nam noc.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.