Izvor: B92, 18.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ren: Razmisliti o referendumu

Beograd -- Oli Ren kaže da bi "bilo veoma mudro" pažljivo razmisliti o održavanju i vremenu održavanja mogućeg referenduma u Crnoj Gori.

"Ako se referendum ipak održi, on mora da bude u skladu sa medjunarodnim standardima, tako da može da bude prihvatljiv i za EU. Mora da bude legitiman referendum čiji se rezultat ne može dovesti u pitanje", rekao je evropski komesar za proširenje Ren intervjuu za PG Mrežu.

Govoreći o pregovorima SCG sa Evropskom unijom o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, Ren je rekao da bi SCG trebalo sve "sve svoje snage" da usmeri na te pregovore, a da će njihov tempo zavisiti od tempa ekonomskih, političkih i zakonodavnih reformi u zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.