Rekordan pad cene benzina u Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan pad cene benzina u Hrvatskoj

Cena benzina u Hrvatskoj pala je prvi put za poslednjih šest sedmica, a pojeftinjenje je najveće od 23. novembra prošle godine.

Kako prenosi Tportal, većina naftnih kompanija (Ina, Tifon, Petrol i Plinski Centar Zagreb) snizila je cenu te vrste goriva za čak 20 lipa (2,6 evrocenti), dok je Kroduks (Crodux) cenu smanjio za 11 lipa, a Lukoil za 13 lipa, tako da se sada litar Eurosupera 95 prodaje u rasponu od 10,25 do 10,31 kunu (1,33 do 1,34 evra).

Pojeftinio je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evrodizel i to kod većine kompanija za šest lipa i sada se prodaje u rasponu od 9,26 do 9,34 kune.

Inače, cena evrodizela sedam nedelja za redom nije porasla i u tom periodu rezervoar od 50 litara pojeftinio je 12,5 kuna.

Jedini kome je cena porasla je autogas i to posle pet nedelja pojeftinjenja. Litar tog goriva sada se prodaje za 19 lipa više i košta oko 3,53 kune i to je ujedno njegovo najveće poskupljenje u poslednja tri i po meseca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.