Rekonstrukcija radi uštede je fraza

Izvor: B92, 10.Jan.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija radi uštede je fraza

Beograd -- Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio za B92 da nema ništa protiv rekonstrukcije vlade, ali da to nije dobra ideja jer ne bi donela uštedu.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija vlade podrazumeva drastične promene, ali koje ne bi donele uštedu.

Možemo da sklonimo 10 ministara i da opet ostanu ljudi koji s njima rade. Njihova plata je 98, 100.000, to je milion mesečno, tako da je ušteda suluda svrha. To je fraza, to je ono što gura opozicija", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Mrkonjić u emisiji "Kažiprst".

On je naveo da nema problem sa štednjom i dodao da ga ne čudi kad opozicija daje izjave o rekonstrukciji.

"Ne čudi me kada opozicija daje izjave o tome, mada ni oni nemaju prava na to, jer su njihovi lideri bili u nekim vladama i nikada nisu rekonstruisali ni sebe ni vlast", rekao je Mrkonjić.

"Predsednik vlade je dužan da kaže šta misli, ali pošto je ta priča dva meseca u opticaju, ne čudi me kada opozicija priča o tome", kazao je on i dodao da je predsednik Srije Boris Tadić potpuno u pravu kada kaže da o rekonstrukciji treba da priča samo premijer.

Prema ocenama Mrkonjića, aktuelna vlast, iako ima teškoće, prevazilazi ih.

"Ova vlada i ova struktura vlasti pruža uslove i mogućnost svakom ministru da se se iskaže", kazao je Mrkonjić, koji je naveo i da njegov rad kao ministra podržava i opozicija i pozicija jer shvataju značaj infrastrukturnih projekata koji su u toku.

Onkaže i da je ostavku nudio predsedniku Srbije, a ne premijeru ili lideru Socijalističke partije čiji je funkcioner, jer je Tadić u toku sa svim kapitalnim infrastrukturnim projkektima i jer je on čovek "koga puno ceni" i koji je "puno uložio u to".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.