Reklamna kampanja Kosova

Izvor: B92, 27.Okt.2009, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reklamna kampanja Kosova

Priština -- Kosovska vlada izdvojila je novac za promociju Kosova na najvećim svetskim TV stanicama. Emitovanje reklame počinje večeras.

Najveći svetski kanali počeće da emituju TV reklamu koja za cilj ima stvaranje nove slike Kosova u svetu. Medijsku kampanju pripremio je konzorcijum "BBR Sači i Sači". Reklamni spot počeće sa emitovanjem večeras, a svečanoj promociji prisustvovaće predsednik i premijer Kosova.

TV reklamom u trajanju od 60 sekundi sa slikama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova, koja će početi da se emituje večeras na najvećim međunarodnim TV mrežama, započinje medijska kampanja za stvaranje nove slike Kosova u svetu.

Početak kampanje objaviće večeras predsednik Fatmir Sejdiju i premijer Hašim Tači.

Reklamu će emitovati šest najvećih međunarodnih televizijskih kanala: CNN, BBC vorld njuz, Juronjuz, CNN Turk, Blumberg i Jurosport.

Kasnije, reklame za štampu će se objavljivati i u časopisima sa međunarodnim ugledom kao "Ekonomist” i "Njuzvik”.

Kosovska kompanija "PR Solušns”, koja je domaći partner konzorcijuma "BBR Sači i Sači” saopštila je da će ubrzo početi emitovanje reklame i u kosovskim medijima.

Izraelska kompanija je nekoliko meseci ranije dobila tender za promovisanje države Kosova u svetu.

Za promovisanje nove slike Kosova u svetu, "BBR Sači i Sači” pobedio je na tenderu u vrednosti od 5,7 miliona evra i očekuje se da će kampanja trajati dve godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.