Izvor: Blic, 21.Mar.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Regionalni šef UNMIK-a vraća se u sredu sa godišnjeg odmora"

Regionalni šef UNMIK-a na severu Kosova Džerard Galuči vratiće se obavljanju redovnih dužnosti u sredu, a trenutno je na godišnjem odmoru, preneo je Tanjugu portparol UNMIK-a u Kosovskoj Mitrovici Đorđi Kakuk.

On je kazao da će Galuči naredne sedmice nastaviti da obavlja dužnost šefa regionalne misije UN na severu Kosova, dodajući da ne može da komentariše navode nezvaničnih izvora da je Galuči podneo ostavku i da se vraća na funkciju pod pritiskom sa Zapada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Mediji na Kosovu i u Beogradu su proteklih dana javili da je Galuči podneo ostavku zbog neslaganja sa potezima i stavovima centrale Misije UN na Kosovu, oko preduzimanja poteza i tumačenja situacije u severnoj Kosovskoj Mitrovici, ali da ona nije prihvaćena u Njujorku.

"Galuči je podneo ostavku, jer u vezi sa situacijom u Mitrovici nema isti stav kao Priština. To se, pre svega, odnosi na politiku međunarodne zajednice i odnos prema problemima u tom gradu", preneli su neimenovani izvori kosovskih medija.

Objavljivanje ostavke Galučija je usledilo nakon sukoba u severnom delu Mitrovice, u kojima je nakon hapšenja Srba u zgradi suda, poginuo jedan ukrajinski policajac, a oko 150 civila, međunarodnih vojnika i policajaca teže i lakše povređeno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.