Izvor: B92, 31.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalni projekti za jug Srbije

Beograd -- Nenad Popović kaže da je bezbednosna situacija na jugu Srbije stabilna i pored incidenata proteklih nedelja.

Potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije ocenio je da "svaka bezbedonosna situacija na jugu Srbije može da ima političke posledice i da je pažnja svih organa reda usmerena na očuvanje reda i mira".

Koordinaciono telo bi trebalo ubuduće da radi efikasnije, a odlukom Vlade Srbije ono će sada imati tri tima, za bezbednost i pravosudje, za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekonomiju i infrastrukturu i integracije i socijalnu politiku, rekao je Popović.

Na ovaj način, dodao je on, rad će biti mnogo konretniji i efikasniji, a rezultate će moći da osete gradjani Preševa, Medvedje i Bujanovca u narednom periodu.

Po njegovim rečima, Vlada Srbije i Koordinaciono telo imaju konkretan program razvoja ove tri opštine.

On kaže da će u pripremi budžeta za narednu godinu, kao i posle objavljivanja oglasa za projekte iz NIP, biti formirani konkretni projekti od strane opština, uz pomoć resornih ministarstava.

Po Popovićevim rečima, tendencija je da se kandiduju projekti koji imaju ne samo lokalni već pre svega regionalni karakter i koji su važni za ove tri, ali i ostale opštine u regionu.

"Zašto bi svaka opština imala svoj sportski centar ili bolnicu. Insistiraćemo da projekti imaju što veći regionalni značaj, zbog kretanja ljudi izmedju ove tri opštine, ali i u okviru Jablaničkog i Pčinjskog okruga", rekao je Popović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.