Region o izboru Nikolića

Izvor: Kurir, 22.Maj.2012, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Region o izboru Nikolića

- Jaka i stabilna Srbija potrebna je njenim građanima, ali i Srbima u RS, regionu i celom svetu - rekao je Dodik

zoom

Josipović: Nadam se daljoj saradnji


ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

„Koristim priliku da izrazim nadu u dalje razvijanje intenzivne saradnje između naših zemalja za stabilnost, sigurnost i mir našeg regiona i celog evropskog kontinenta“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << navodi se u Josipovićevoj čestitki.

zoom

Vujanović: Želimo bliske odnose


PODGORICA - Predsednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji.

- Tomislavu Nikoliću želim ostvarenje programa zbog kojeg su mu građani Srbije poverili mandat. Verujem u bliske odnose i uzajamno poštovanje i ravnopravnost između Srbije i Crne Gore - poručio je Vujanović.

zoom

Dodik: Srbima treba jaka država


BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poželeo je Tomislavu Nikoliću uspeh u obavljanju dužnosti. Ističući da ga raduje što su izbori sprovedeni u skladu s najboljim standardima i procedurama, Dodik je ocenio da će to dodatno ojačati demokratski kapacitet Srbije i njenih institucija.

- Jaka i stabilna Srbija potrebna je njenim građanima, ali i Srbima u RS, regionu i celom svetu - rekao je on.

zoom

Lukšić: Očekujem dobre odnose


PODGORICA - Crnogorski premijer Igor Lukšić čestitao je Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji i izrazio očekivanje da će dve države nastaviti da grade dobre odnose.

- Nema nikakvog razloga da tako ne bude i verujem da ćemo u narednim sedmicama ,i kada budemo znali konačan sastav nove vlade Srbije, moći da intenziviramo naše napore kako bismo realizovali zajedničke projekte - rekao je Lukšić.

zoom

Jahjaga: Gradićemo dobre odnose


PRIŠTINA - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je Tomislava Nikolića da „nađe hrabrosti i preduzme korake na uspostavljanju dobrih i miroljubivih odnosa s Kosovom“.

„Ovo bi pomoglo da se dve nezavisne države, Republika Kosovo i Republika Srbija, kreću napred na putu evropskih integracija i da se narodi dve zemlje opredeljuju za izgradnju prosperitetne budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.