Region dobro koordinira migrantsku krizu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Region dobro koordinira migrantsku krizu"

Šef diplomatije Hrvatske Miro Kovač izjavio je da Hrvatska uspešno koordinira migrantsku krizu sa Austrijom, Slovenijom, Srbijom i Makedonijom i zalaže se za primenu šengenskih kriterijuma.

"Smanjili smo broj migranata koji pristižu na tlo Evropske unije. I dalje ih tretiramo humano i ljudski, ali moramo dati do znanja da ne mogu sve izbeglice doći ovde, jer bi to poremetilo ravnotežu. Hrvatska će, u skladu sa dogovorenim kvotama prihvatiti 1.500 migranata, ali ne više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od toga", kazao je.

Tvrdi da zakon o izmenama nadzora nad granicom koji omogućava slanje vojske na granicu neće naštetiti turističkoj sezoni.

"Mi smo predložili izmene dvaju zakona kako bismo omogućili da vojska u izuzetnim situacijama može da pomaže policiji. A to znači da kada policija ne bude mogla sama da obavlja posao", rekao je Kovač u intervjuu TV Jabuka, preneo je prtIndex.hr.

Takva rešenja je, kaže, video u drugim zemljama, a kao primer je naveo Austriju i Sloveniju.

"I tamo nema tih problema s turistima, naprotiv u Rimu je vojska na ulicama pa turisti uživaju. Vojska će izlaziti da pomaže hrvatskoj policiji, ali i izvan Hrvatske, u Makedoniji. Zasada nema potrebe, no za svaki slučaj", rekao je Kovač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.