Referendum o istopolnom braku u Irskoj

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Maj.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referendum o istopolnom braku u Irskoj

Irci će se 22. maja izjasniti na referendumu o homoseksualnom braku, i prema istraživanjima javnog mnjenja postoje dobre šanse da ga odobre. Sam referendum predstavlja pravu revoluciju u ovoj zemlji duboko prožetoj katoličkom kulturom, i u kojoj se tek od 1993. godine homoseksualnost ne smatra zločinom. Ovo svedoči i o padu uticaja katoličke crkve, pre svega usled niza skandala u vezi sa pedofilijom. Homoseksualni brak je dozvoljen ili je odobravanje u proceduri u 18 država, od kojih 13 >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << u Evropi. Homoseksualci sa nestrpljenjem i gotovo nevericom očekuju zeleno svetlo za sklapanje brakova, kao pokazatelj jednakosti u društvu i ogledalo velikih promena u društvu u prethodne dve decenije.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Irci se na referendumu izjašnjavaju o istopolnim brakovima

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2015

Irci će se 22. maja izjasniti na referendumu o homoseksualnom braku, i prema istraživanjima javnog mnjenja postoje dobre šanse da ga odobre...Glasa se o predlogu da se odobri "brak između dve osobe, bez obzira na pol". "Uradićemo takod a se prema ljudima postupa na isti način bez obzira na to koga...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.