Izvor: Blic, 12.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referendum deli političku scenu

Referendum deli političku scenu

PODGORICA - Juče je održan prvi sastanak radne grupe Skupštine Crne Gore za izradu novog zakona o referendumu i pravila za predstavljanje predreferendumske kampanje parlamentarnih stranaka u državnim medijima. Rifat Rastoder, potpredsednik Skupštine i potpredsednik SDP, inače koordinator Radne grupe, u izjavi za 'Blic' rekao je da sastanku nisu prisustvovali predstavnici SNP i Narodne stranke.

Komentarišući izjavu Predraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bulatovića, potpredsednika SNP, da njegova stranka neće učestvovati u radu Radne grupe dok to ne odluči Glavni odbor stranke, odnosno da SNP neće priznati rad 'krnje radne grupe', Rastoder je rekao da je to politička izjava, koja ne može zaustaviti planirani rad radne grupe.

- Ako to ne učini ova Radna grupa, učiniće to sama Vlada Crne Gore - rekao je Rastoder.

Predrag Popović, potpredsednik Narodne stranke u izjavi za 'Blic' istakao je da ta stranka neće učestvovati u radu Radne grupe sve dok ne budu izvršene smene urednika u državnim medijima.

- Ne bude li tih primena NS će u potpunosti apstinirati od učešća u Radnoj grupi a kakve će to posledice izazvati vrlo je lako zaključiti - rekao je Popović.

On je takođe istakao da je neko dezinformisao javnost informacijom da je ta stranka odredila dva predstavnika za rad u Radnoj grupi pre dva dana.

- Mi smo tek danas odredili predstavnike i u toj grupi bićemo ja i Savo Marković o čemu smo pismeno obavestili koordinatora Radne grupe - zaključio je Popović.

Željko Šturanović, član predsedništva DPS i predstavnik te partije u Radnoj grupi, u izjavi za 'Blic' je izrazio nadu da će predstavnici SNP i NS biti na narednom sastanku Radne grupe.

'Rad ove Radne grupe ne prejudicira bilo kakvu odluku niti je njena nadležnost da donosi odluku o raspisivanju referenduma ili da utiče na referendumsko pitanje. Zadatak Radne grupe je stvaranje pravno normativnih pretpostavki da se Zakonom o referendumu, na jedan demokratski način, regulišu tehnička pitanja koja se tiču pripreme i sprovođenja referenduma', rekao je Šturanović.

'Nezadovoljstvo NS uređivačkom politikom televizije nije novo. Međutim mislim da rad u Radnoj grupi ne treba uslovljavati', rekao je Šturanović. Na pitanje da li će bez obzira na neprisustvo SNP i NS Radna grupa nastaviti rad, Šturanović je rekao da će o tome odlučiti rukovodstvo Skupštine koje je i formiralo Radnu grupu. S. R.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.