Izvor: B92, 12.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi i Ivanović se vratili iz Brisela

Brisel -- Kosovski premijer Bajram Redžepi i član Predsedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović vratili su se u petak iz dvodnevne posete Briselu, gde su razgovarali sa visokim zvaničnicima Evropske unije. Redžepi je po povratku u Prištinu preneo obećanje dobijeno od predsednika Evropske komisije Romana Prodija, da će on ohrabiti evropske finansijske institucije da ulažu na Kosvou.

"U razgovoru sa Prodijem najviše reči je bilo o pitanjima sprovodjenja Standarda za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo i o pratećem mehanizmu Asocijacije i stabilizacije sa Evropskom unijom", rekao je Redžepi na prištinskom aerodromu.

Oliver Ivanović je Beti rekao da EU pomno prati zbivanja na Kosovu i da zvaničnici te organizacije "smatraju važnim kontakte sa srpskim zvaničnicima iz pokrajine, pošto su do sada uglavnom razgovarali sa predstavnicima privremenih institucija a to su Albanci". Ivanović je naveo da je pozvan da u dogledno vreme ponovo poseti sedište EU u Briselu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.