Izvor: B92, 22.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Obnova kuća do novembra

Priština -- Premijer Kosova Bajram Redžepi očekuje da obnova srpskih kuća bude završena do kraja oktobra ili početkom novembra.

"Vrlo brzo počeće i obnova oštećenih verskih objekata", rekao je Redžepi u intervjuu radiju Slobodna Evropa i dodao da, iako su mnogi očekivali bržu obnovu, Vlada Kosova ipak nije nezadovoljna njenom dinamikom.

Šef UNMIK-ove kancelarije za povratak i zajednice Pegi Hiks izjavila je da je martovsko nasilje korak unazad u procesu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povratka raseljenih. Hiksova je ocenila da uspeh tog procesa završi od podrške kosovskih vlasti i društva. "Vlada Kosova, kao i lokalne i međunarodne zajednice imaju odgovornost da zaštite prava svih zajednica, uključujući i pravo na povratak", rekla je Pegi Hiks.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.