Redžepi:Istraga Unmika se nastavlja

Izvor: B92, 04.Feb.2011, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi:Istraga Unmika se nastavlja

Priština -- Ministar policije Kosova Bajram Redžepi saopštio je da istraga Unmika o umešanosti državnog sekretara Olivera Ivanovića u ubistva na Kosovu još nije završena.

Sadašnji državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović dovodi se u vezu sa ubistvom dvojice Albanaca u severnoj Mitrovici u februara 2000.

Redžepi smatra da bi ovu istragu trebalo sprovesti do kraja i napominje da su "neki lideri vodili te bande koje su ubijale".

Redžepi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije želeo da komentariše tekst "Koha ditore" u kojem se prištinski list poziva na istragu Unmika i, kao glavne osumnjičene za ubistvo Nderima Ajetija i Nerimana Džaka, pominje Ivanovića i bivšeg šefa policije na severu Dragana Dalibašića.

"Da li su direktno učestvovali u ubistvima, to je stvar istrage. Ali stoji da su bili zajedno sa njima", rekao je Redžepi.

On smatra da Unmik "nije bio voljan da istragu dovede do kraja".

Prema oceni Redžepija, "tada su smetali i francuski žandarmi koji su vodili istragu povodom tih ubistava".

"Kada su bili pri kraju istrage, neko je naredio i sve se to zataškalo", rekao je Redžepi.

Oliver Ivanović je izjavio da su optužbe da je učestvovao u ubistvu Albanaca na severu Kosovske Mitrovice 2000. godine potpuno besmislene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.